LS2 Pioneer

  € 169,95
  Inclusief belasting
  • Helm voor elk avontuur!
  • Kinetic Polymer Alloy (KPA)

  De pioneer combineert alle voordelen van een mx/enduro helm en die van tourhelm. Dit is jouw helm voor elk avontuur!

  Voor de buitenschaal wordt LS2 eigen hoog technologische Kinetic Polymer Alloy (KPA) gebruikt. 

  Dit lichtgewichtmateriaal biedt een klein beetje flexibiliteit en absorbeert daarmee de krachten die vrij komen bij een val. Naast flexibel is het een uiterst sterk materiaal en is op eenzelfde niveau als de beste composietmaterialen. Het maakt gebruikt van nanotechnologie, waarmee microscopisch kleine delen aramide vezels in de hoogwaardige polymeer worden gemengd.

  Hierdoor ontstaat een lichtgewicht en uiterst sterke helm. De buitenschaal wordt geleverd in 3 maten voor de beste pasvorm en maximale gewichtsbesparing. 

  De voering is gemaakt van meerdere lagen en zorgt voor een 360 graden demping voor een optimale energiedemping bij een ongeval. Het materiaal is vochtafstotend en sneldrogend. Het heeft daarmee dezelfde eigenschappen van een goede thermokleding. Warm in de winter en koel in de zomer. De voering volledig te verwijderen en wasbaar.

  Na een crash kan de helm gemakkelijk worden afgenomen door de verwijderbare wangstukken. Hiermee worden een overmatige krachten bij het afzetten voorkomen. Dit draagt bij het beperken van nek en/of hoofdletsel en daarmee een uiterst welkome toevoeging in jouw veiligheid!

  Het scherm is optisch correct, klasse A en geeft een zeer wijde kijkhoek, samen met het zonnevizier en de Pinlock (niet standaard meegeleverd) ben je voor alle weersomstandigheden goed voorbereidt! 

  De helm is ECE 22.05 gecertificeerd. 

  Je bent misschien ook geïnteresseerd in